Choose another language. 

Molitev, Giving, Prayer Connection, 2. del (molitev skozi Sveto pismo # 262)

BESEDILO: 2. Korinčanom 9: 7-15

7 Vsak človek, kakor je namenjen v svojem srcu, naj pusti; ne grozljivo ali nujno: če Bog ljubi veselo dajalca.
 
8 In Bog lahko naredi vso milost do vas; da boste vedno imeli vso zadostnost v vseh stvareh, da boste obogatili vsako dobro delo:
 
9 (Kot je zapisano: Raspadal se je v tujino, dal je revnim, njegova pravičnost ostaja vekomaj.
 
10 Tisti, ki posreduje seme kmetovalcu, hrani kruh za hrano svoje in pomnoži svoje seme, posejane in poveča sadove svoje pravičnosti;)
 
11 Biti obogaten v vse stvari do vsega bogastva, ki nas skozi zahvalo Bogu.
 
12 Kajti služenje te službe ne samo da napaja hudobije svetnikov, temveč tudi veliko zahvalitev Bogu;
 
13 Po eksperimentu s tem službovanjem slavijo Boga za tvoje izgovaranje do Kristusovega evangelija in za vašo svobodno razpošiljanje do njih in vsem ljudem;
 
14 In z molitvijo za teboj, ki je dolgo za teboj za presežno milost Boga v tebi.
 
15 Hvala Bogu za njegovo neizrecno darilo.

--- PRAYER ---

V vrsti smo pod naslovom »Molitev skozi Svetopisemsko knjigo: Serija na vsakem prehodu in v molitvi v Svetem pismu«. Namen te serije je spodbuditi in motivirati, da molite Bogu Biblije. Vsako od teh več kot 500 verzov in odlomkov smo izpostavili v molitveni pismu Motivator Motivator. Doslej smo v tej seriji izpopolnili 261 sporočil.

To je sporočilo št. 262 pod naslovom »Molitev, Giving, Prayer Connection, Part 2«.

V tem odlomku vidimo, da Pavel spodbuja vernike v Korintu, da dajo potrebam vernikov v Jeruzalemu. Ko pripravi svoj primer, daje štiri ugodnosti, ki jih prinašajo kristjani, ki jih vole dajo potrebam drugih - če želite, boste odgovorili na štiri nusprodukcije odgovorjene molitve. Eno je reči, da se molite za nečloveško situacijo, vendar je druga stvar, da pokažete svojo zaskrbljenost tako, da dajo ali služijo, da ublažijo njihovo trpljenje. Prepričan sem, da žrtve hurikana Harvey in orkana Irme cenijo naše molitve, vendar veliko bolj cenijo denar, ki ga damo, in dobave, ki jih pošiljamo. In kot je zapisano v poročilu USA Today ta teden, so krščanske agencije, ki zagotavljajo večji del reliefa na zemlji.
 
Križani v Jeruzalemu niso imeli hrupa, s katerim so se ukvarjali, vendar so se soočali s skrajno revščino, ker so jih v veliki meri odrezali iz družbe zaradi svojega vere v Kristusu v samem središču judovstva. Pavel je želel, da Korinćani dobavljajo, kar je manjkalo med kristjani v Jeruzalemu. V komentarju InterVarsity Pressa je zapisano, da "je posebna pomoč, ki jo ponuja korinčana, zadovoljevanje potreb judovskih kristjanov. Uporabljena beseda pomeni pomanjkanje ali pomanjkanje osnovnih potreb. V prvem stoletju je to pomenilo hrano, oblačila in zatočišče, zato je pomoč, ki jo ponuja prispevek Korintanov, nujna, ne pa luksuzna. "
 
Če so Korinčani dali vernikom v Jeruzalemu, Pavel jim pove, da bodo oskrbovali "željo svetnikov". To je prvi blagoslov svobodnega dajanja tistim, ki jih potrebujejo. Beseda "hočeš" tukaj pomeni "pomanjkanje". Denarna daritev iz korintske cerkve bi zapolnila luknje, ki so obstajale v določilih cerkve v Jeruzalemu. Zagotovili bi, kaj manjka ta skupnost. Toda Pavel pravi, da še boljši blagoslov kot potrebe, ki jih dobijo, sledijo dejanju dajanja.
 
Nadaljujoč v 12. verzu, pravi, da bo njihov dar "bogat z mnogimi zahvalnicami Bogu" z molitvijo. To je drugi blagoslov svobodnega dajanja tistim, ki jih potrebujejo. Z drugimi besedami, darilo, ki ga dajejo Jeruzalemski cerkvi, bo raslo tudi izven tega, kar so nameravale, in bo vzrok za izlivanje ali prelivanje zahvale Bogu v molitvi. Sveto pismo pravi, da Bog "naseljuje [Njegovo prisotnost najdemo v] hvalnica svojega ljudstva." Darilo, ki ga daje Korintovska cerkev, bo kristjanov v Jeruzalemu ne bo več molilo, da bi jih zadovoljevale njihove potrebe, temveč moliti s "številnimi" izjemnimi zahvalnicami za zadovoljitev svojih potreb. Rekli bodo "hvala" Bogu.
 
Si bil kdorkoli v zadnjem času zahvalil Bogu? Ali ste bili razlog, zakaj nekdo pride v cerkev s poročilom o hvalitvi namesto molitve? Če ne, zakaj danes ne bi začeli dajati svobode? Ponuditi nekoga drugega potreba. Daj jim razlog, da bi bil hvaležen.
 
Lahko delimo isti duh Roberta Murraja, ki je napisal te besede:

Gospod, ljubi veselo darilo,
Kdo je z odprtim srcem in roko
Blosini svobodno, kot reka
To osveži celotno deželo.
 
Podarite nam torej milost dajanja
Z velikim in prostim duhom,
To je naše življenje in vse naše življenje
Lahko se posvetimo Tebi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Če ste danes z nami in ne poznate Gospoda Jezusa Kristusa kot svojega Odrešenika, mora biti vaša prva molitev tisto, kar imenujemo Sinerova molitev. Najprej, prosim, razumite, da ste grešnik, tako kot jaz, in da ste prekršili Božje zakone. Sveto pismo pravi v Rimljanom 3:23: "Vsi so grešili in niso bili božji slave."

Drugič, sprejeti dejstvo, da gre za kazen za greh. Sveto pismo v Rimljanom 6:23: "Za plačo greha je smrt ..."

Tretjič, sprejmite dejstvo, da ste na poti v pekel. Jezus Kristus je v Mateju 10:28 rekel: "In ne bojte se tistih, ki ubijajo telo, vendar ne morejo ubiti duše, temveč se bojijo tistega, ki lahko v peklu uniči tako dušo kot telo." Tudi Sveto pismo v Razodetju 21: 8 pravi: "Toda strašni in nevjerni in gnusni in morilci ter kurvice in čarovnice in idolaterji in vsi lažnivci se bodo udeležili jezera, ki gorijo z ognjem in žveplo: to je druga smrt. "

Zdaj je to slaba novica, a tukaj je dobra novica. Jezus Kristus je v Janezu 3:16 rekel: "Bog je tako ljubil svet, da je dal svojega edinorojenega Sina, da vsak, ki veruje vanj, ne bi propadal, temveč imel večno življenje."

V svoje srce verjamem, da je Jezus Kristus umrl za vaše grehe, je bil pokopan in vstal od mrtvih s pomočjo Božje moči, da bi lahko večno živeli z njim. Molite in prosite ga, da pride danes v svoje srce, in on bo.

Rimljanom 10: 9 in 13 pravi: "Če bi se s svojimi usti priznal Gospoda Jezusa in verjel v svoje srce, da ga je Bog vzgojil od mrtvih, se boš rešil ... kdor bo poklical ime Gospodov bo rešen. "

Če verjameš, da je Jezus Kristus umrl na križu za svoje grehe, je bil pokopan in vstal od mrtvih in hočeš, da mu zaupaš za svoje odrešenje danes prosim molite z mano to preprosto molitev: Sveti oče Bog, vem, da sem sem grešnik in v življenju sem naredil nekaj slabih stvari. Za ime Kristusa, prosim, oprostite mi svojih grehov. Zdaj verjamem v vse moje srce, da je Jezus Kristus umrl zame, je bil pokopan in ponovno vstal. Gospod Jezus, prosim pridite v svoje srce in rešite mojo dušo in spremenite moje življenje danes. Amen.

Če ste samo zaupali Jezusu Kristu kot svojemu Odrešitelju in ste molili to molitev in to pomenili iz svojega srca, vam izjavljam, da ste na podlagi Božje besede zdaj rešeni iz pakta in ste na poti v nebesa. Dobrodošli v družini Boga! Čestitam za zaupanje Jezusu Kristu kot vašemu Gospodu in Odrešeniku. V življenju ste naredili najbolj pomembno stvar. Če želite več informacij, ki vam bodo pomagale pri rasti v svoji novi veri v Kristusa, pojdite na Gospel Light Society.com in preberite "Kaj naj storite, ko vstopite skozi vrata". Jezus Kristus je v Janezu 10: 9 rekel: "Jaz sem vrata, z menoj, če kdo vstopi, on bo rešen in bo šel ven in ven in najdi pašnike."

Bog te ljubi. Ljubimo te. In vas lahko Bog blagoslovi.