Choose another language. 

Молитва, давање, молитва, део 2 (молимо кроз Библију # 262)

ТЕКСТ: 2 Коринћанима 9: 7-15

7 Сваки човјек, како он намјерава у свом срцу, зато га пусти; не очајно, или нужности: јер Бог воли веселог даваоца.
 
8 И Бог је у стању да обогати сву милост према теби; да ви, који увек имате сву довољност у свим стварима, могу обилазити сваком добром послу:
 
9 (Као што је написано, распустио се у иностранство, давао сиромашнима: његова правда ће остати заувек.
 
10 Онај који служи сјеме семенару и храни хлеб за своју храну, умножи своје семе посејане и повећава плодове своје праведности;)
 
11 Бити обогаћен у свакој ствари свему богатству, који узрокује захвалност Богу.
 
12 Јер служење ове службе не само да доприноси жудњи светаца, него је и Бог захвалан многим захвалнима;
 
13 По експерименту ове службе они прослављају Бога због твог изговарања према Христовом јеванђељу и за вашу либералну расподјелу за њих и за све људе;
 
14 И по молитви за вас, која је дуго за вама за милост Божију у теби.
 
15 Хвала Богу због свог неизрецивог поклона.

--- ПРАЈЕР ---

Ми смо у низу порука под називом "Молитва кроз Библију: серија сваког пролазка и стих у вези са молитвом у Библији". Сврха ове серије је да вас охрабрује и мотивише да се молите Богу Библије. Ми смо истакли сваку од ових преко 500 стихова и пролазака у Молитву молитву Библије. До сада смо у овој серији завршили 261 поруку.

Ово је порука # 262 под насловом "Молитва, давање, веза са молитвама", део 2.

У овом пасусу видимо да је Павле охрабрује вернице у Коринту да задовоље потребе верника у Јерусалиму. Како он износи свој случај, он даје четири користи које се дају када хришћани воле да пруже потребама других - ако то желите, четири нуспродукта одговорне молитве. Једно је рећи да се молите за нечију ситуацију, али је друга ствар да покажете своју забринутост давањем или служењем да ублажите њихову патњу. Сигуран сам да су жртве Хуррицане Харвеи и Хуррицане Ирма цијениле наше молитве, али цијене много више новца који смо дали и снабдевања које шаљемо. И, као што је у извештају УСА Тодаи забележено ове седмице, хришћанске агенције пружају највећи део терена на терену.
 
Хришћани у Јерусалиму нису имали сасвим ураган за суочавање, али су се суочавали са крајњим сиромаштвом јер су у великој мери одсечени из друштва због своје професије вере у Христу у самом центру јудаизма. Павле је желео Коринћане да понуде оно што недостаје међу хришћанима у Јерусалиму. Коментар ИнтерВарсити Пресса запажа да "специфична помоћ коју пружа поклон Коринћанима је обезбеђивање потреба јудејских хришћана, а реч која се користи означава недостатак или недостатак основних потреба. У првом веку ово је представљало храну, одећу и склониште, тако да помоћ која се нуди кроз допринос Коринтијана је неопходна, а не луксузна. "
 
Ако су Коринћани дали верницима у Јерусалиму, Павле им је рекао да ће снабдевати "жељу светаца". Ово је први благослов давања онима који имају потребу. Реч "хоћу" овде значи "недостатак". Монетарна понуда из коринтске цркве попунила би рупе које су постојале у одредбама цркве у Јерусалиму. Они би пружили оно што је том скупу недостајало. Али Павле каже да чак и бољи благослов од потреба које се испоручују прате акта давања.
 
Настављајући у стиху 12, он каже да ће њихов дар бити "богат великом захвалношћу Богу" кроз молитву. То је други благослов слободног давања онима којима је потребна. Другим речима, дар који дају цркви у Јерусалиму расте чак и изван онога што су намеравали и биће узрок излива или преливања захвалности Богу у молитви. Библија каже да Бог "насељује [Његово присуство налази се у хвалама свог народа"]. Поклон који Коринтска црква даје ће ће хришћане у Јерусалиму више не молити за њихове потребе, али да се моле са "многим" експлодним захвалницама за њихове потребе које су испуњене. Они ће рећи "хвала" Богу.
 
Јеси ли ти био разлог да се у последње време захваљује Богу? Да ли сте били разлог због којег је нетко дошао у цркву са похвалним извештајем уместо молитвеног захтева? Ако не, зашто не почните да слободно поклањате данас? Набавите нечију другу потребу. Дајте им разлог да будете захвални.
 
Можемо ли да поделимо исти дух Роберта Мурраја који је написао ове речи:

Господе, волиш веселог даваоца,
Ко је отворено срце и руком
Блажи слободно, као река
То освежава цијелу земљу.
 
Дајте нам онда милост давања
Са великим и слободним духом,
То је наш живот и сви наши живи
Можемо посветити Теби.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Сада, ако сте данас са нама, а ви не знате Господа Исуса Христа за свог Спаситеља, ваша прва молитва мора бити оно што ми зовемо Синерова молитва. Прво, молим вас схвати да сте грешник, као и ја, и да сте прекршили Божје законе. Библија каже у Римљанима 3:23: "Јер сви су грешили и нису били божји славе."

Друго, прихватите чињеницу да постоји казна за грех. Библија наводи у Римљанима 6:23: "јер је плата греха смрт ..."

Треће, прихватите чињеницу да сте на путу до пакла. Исус Христ је рекао у Матеју 10:28: "И не бојте се оних који убијају тело, али нису у стању да убију душу, него се бојите оног који је способан да уништи и душу и тело у паклу." Такође, Библија наводи у Откривењу 21: 8: "Али страшни и невјерни и гнусне и убице, курвице и чаробњаци и идоловатељи и сви лажови учествују у језеру који гори ватром и сумпор: то је друга смрт. "

Ово су лоше вести, али ево добрих вести. Исус Христ је рекао у Јеванђељу 3:16: "Јер Бог толико волео свет, да је дао свој јединородјеног Сина, да ко год да вјерује у њега не смије погинути, већ имати вечни живот".

Само веруј у своје срце да је Исус Христ умро за твоје грехе, био сахрањен и устао из мртвих Божијом снагом, тако да можете вечно живјети с њим. Молите се и молите Њему да данас уђе у ваше срце, и Он ће.

Римљанима 10: 9 и 13 каже: "Ако ћеш са својим устима признати Господа Исуса и вјеровати у твоје срце да га је Бог уздигао од мртвих, бићеш спашен ... За сваког ко ће назвати име Господина ће бити спашена. "

Ако верујете да је Исус Христ умро на крсту за своје грехе, био сахрањен и устао из мртвих, а ви желите да му вјерујете због вашег спасења данас, молите молите са мном ову једноставну молитву: Свети Оче Боже, схватам да сам Ја сам грешник и учинио сам неке лоше ствари у мом животу. За име Исуса Христа, молим те опрости ми мојих грехова. Сада верујем са свим срцем да је Исус Христ умро за мене, био сахрањен и поново устао. Господе Исусе, молим вас додајте у моје срце и спасите моју душу и промијените ми свој живот данас. Амен.

Ако бисте само веровали Исусу Христу као вашем Спаситељу и молили сте се и молили то од срца, изјављујем вам да се на основу Речи Божије сада спасавате из пакла и на путу сте до неба. Добродошли у породицу Божију! Честитам на поверењу Исусу Христу као вашем Господину и Спаситељу. Урадио си најважнију ствар у животу. За више информација које ће вам помоћи да расте у вашој новој вери у Христу, идите на Госпел Лигхт Социети.цом и прочитајте "Шта урадити након што уђете кроз врата". Исус Христ је рекао у Јеванђељу 10: 9: "Ја сам врата, ако уђем у било који човек, он ће бити спашен и ући ће и изаћи и наћи пашу."

Бог те воли. Волимо вас. И да те Бог благослови.