Choose another language. 

Rugăciunea, dăruirea, conexiunea la rugăciune, partea a 2-a (rugăciunea prin Biblie # 262)

TEXT: 2 Corinteni 9: 7-15

11 Fiind îmbogățit în toate lucrurile cu toată bogăția, care ne face să-I mulțumim lui Dumnezeu.
 
12 Căci administrarea acestei slujbe nu numai că dă naștere la sfinții, ci și mulțumită mulțumirilor lui Dumnezeu;
 
13 În timp ce prin experimentul acestei slujbe, ei îl slăvesc pe Dumnezeu pentru supunerea față de Evanghelia lui Hristos și pentru distribuția lor liberală pentru ei și pentru toți oamenii;
 
14 Și prin rugăciunea voastră pentru voi, care multă vreme după voi, pentru harul cel mai înalt al lui Dumnezeu în voi.
 
15 Mulțumesc lui Dumnezeu pentru darul lui nespus de mult.

---

Suntem într-o serie de mesaje intitulată "Rugăciunea prin Biblie: o serie pe fiecare pasaj și un verset despre rugăciune în Biblie". Scopul acestei serii este de a vă încuraja și de a vă motiva să vă rugați Dumnezeului Bibliei. Evidențiem fiecare dintre aceste peste 500 de versete și pasaje din Biblia devoțională Motivator al Rugăciunii. Până acum, am terminat 261 de mesaje în această serie.

Acesta este mesajul # 262 intitulat "Rugăciunea, dăruirea, conexiunea la rugăciune", partea a 2-a.

În acest pasaj, îl vedem pe Pavel încurajând credincioșii din Corint să acorde nevoilor credincioșilor din Ierusalim. Așa cum își face cazul, el dă patru beneficii care sunt aduse atunci când creștinii dau cu bunăvoință nevoilor celorlalți - patru produse secundare de rugăciune răspunzătoare, dacă doriți. Este un lucru să spui că te rogi despre situația cuiva, dar este altceva să-ți arăți îngrijorarea prin dăruirea sau servirea pentru a ușura suferința lor. Sunt sigur că victimele uraganului Harvey și uraganului Irma ne apreciază rugăciunile, dar apreciază mult mai mult banii pe care îi dăm și bunurile pe care le trimitem. Și, după cum a relatat un raport USA Today în această săptămână, agențiile creștine furnizează cea mai mare parte a ajutorului în caz de dezastru.
 
Creștinii din Ierusalim nu aveau un uragan să se ocupe de ele, dar se confruntau cu sărăcie extremă pentru că au fost în mare măsură tăiați din societate din cauza profesiei lor de credință în Hristos chiar în centrul iudaismului. Pavel a vrut ca corintenii să furnizeze ceea ce lipsea printre creștinii din Ierusalim. Comentariul InterVarsity Press notează că "ajutorul specific oferit de corinteni este acela de a satisface nevoile creștinilor iudei". În primul secol, acest lucru se referea la hrană, îmbrăcăminte și adăpost. Deci, ajutorul oferit prin contribuția corintenilor este prin necesitate, nu prin lux. "
 
Dacă Corintenii au dat credincioșilor la Ierusalim, Pavel le spune că vor furniza "lipsa sfinților". Aceasta este prima binecuvântare de a oferi liber celor care au nevoie. Cuvântul "vrea" aici înseamnă "lipsă". Oferta monetară din partea bisericii corintice ar umple găurile care existau în prevederile bisericii de la Ierusalim. Ei ar oferi ceea ce lipsea congregația. Dar Pavel spune chiar și mai binecuvântări decât nevoile urmând actul de dăruire.
 
Continuând în versetul 12, el spune că darul lor va fi "abundent, de asemenea, prin multe mulțumiri lui Dumnezeu" prin rugăciune Aceasta este a doua binecuvântare de a oferi în mod liber celor care au nevoie. Cu alte cuvinte, darul pe care îl dau bisericii din Ierusalim va crește chiar dincolo de ceea ce intenționează și va fi cauza unei revărsări sau a unui exces de mulțumire față de Dumnezeu în rugăciune. Biblia spune că Dumnezeu "locuiește [prezența Lui se găsește în] laudele poporului Său". Cadoul oferit de biserica corintică va determina creștinii de la Ierusalim să se roage pentru nevoile lor, dar să se roage cu "multe" mulțumiri exuberante pentru satisfacerea nevoilor lor. Ei vor spune "mulțumesc" lui Dumnezeu.
 
Ați fost cauza oricărei persoane care a oferit mulțumiri lui Dumnezeu în ultima vreme? Ați fost motivul pentru care cineva a venit la biserică cu un raport de laudă în locul rugăciunii? Dacă nu, de ce să nu începeți să vă dați liber astăzi? Oferiți nevoia altcuiva. Dați-le un motiv de a fi recunoscători.

---

Acum, dacă sunteți cu noi astăzi, și nu cunosc pe Domnul Isus Hristos ca Mântuitor, prima rugăciune trebuie să fie ceea ce noi numim rugăciunea păcătosului.

Romani 10: 9 & 13 spune: „Că dacă vei mărturisi gura ta cu Domnul Isus, și crezi în inima ta că Dumnezeu La înviat din morți, vei fi mântuit ... Căci oricine va chema Numele interzisã Domnul va fi mântuit. "

Dacă încrezut doar pe Isus Hristos ca Mântuitor, și te-ai rugat Rugăciunea și a însemnat-o din inima, eu vă declar bazat pe Cuvântul lui Dumnezeu că, acum sunteți salvat de la iad și sunteți pe drumul spre Rai. Bine ați venit în familia lui Dumnezeu!

Dumnezeu te iubește. Te iubim. Și poate Dumnezeu să te binecuvânteze.