Choose another language. 

Az imádság, adományozás, imádság kapcsolat, 2. rész (A Biblia segítségével 262)

SZÖVEG: 2 Korinthus 9: 7-15

11 Minden dologban gazdagon gazdagodik minden nagyszerűségre, ami Istennek hálaadásnak köszönhető.
 
12 E szolgálat igazgatása nemcsak a szentek elfogyasztását szolgálja fel, hanem sok hálaadással bővelkedik Istenhez;
 
13 Mivel e szolgálat kísérletével dicsőítik Istent a Krisztus evangéliumára való engedelmeskedett engedelmességetekre és a te liberális eloszlásodra rájuk és minden emberre;
 
14 És az õ imádsága szerintetek, a ki rád töltötte az Isten kegyelme fölöttetek benned.
 
15 Köszönjük Istennek a kimondhatatlan ajándékát.

---

"A Bibliában imádkozunk: egy sorozatot minden átjárón és versen a Biblia imádsága" című sorozatban. Ennek a sorozatnak a célja, hogy ösztönözze és ösztönözze Önt arra, hogy imádkozzon a Biblia Istenéhez. Mindegyiküket több mint 500 versben és részen emeljük ki a Prayer Motivator Devotional Bible-ben. Eddig 261 üzenetet készítettünk ebben a sorozatban.

Ez a 262. üzenet, címe: Az ima, adományozás, imádság kapcsolat, 2. rész.

Ebben a részben látjuk, hogy Pál bátorítja a korintusi hívőket, hogy adjanak a Jeruzsálemben lévő hívők szükségleteinek. Ahogy ügyét teszi, négy olyan juttatást ad, amelyek akkor jönnek létre, amikor a keresztények szívesen adnak mások szükségleteihez - négy válaszadási termék mellékterméke, ha akarod. Egy dolog mondani, hogy imádkozik valakinek a helyzetéről, de ez egy másik dolog, hogy megmutassa aggodalmát azzal, hogy szenvedéseit enyhíti vagy kiszolgálja. Biztos vagyok benne, hogy Harvey hurrikán és Irma hurrikán áldozata nagyra értékeli az imáinkat, de sokkal jobban értékelik az általunk adott pénzeket és az általunk küldött készleteket. És ahogy a USA Today jelentés rámutatott ezen a héten, a keresztény ügynökségek nyújtják a legtöbb katasztrófa-elhárítást.
 
A keresztények Jeruzsálemben nem egészen egy hurrikán foglalkozni, de ők voltak a mélyszegénység felé, mert már nagyrészt vágva társadalom miatt hitvallást Krisztusban a közepén a judaizmus. Pál azt akarta, hogy a korinthusziak ellássák a Jeruzsálemi keresztények között a hiányt. Az InterVarsity Press kommentárja megjegyzi, hogy "a korinthusiak által nyújtott speciális segítség a zsidó keresztények igényeinek kielégítése." Az első században ez az élelmiszer, ruhát és menedéket, így a korinthusiak által nyújtott segítség a szükségszerűség, nem pedig a luxus. "
 
Ha a korinthusiak Jeruzsálembe adták a hívőket, Pál azt mondja nekik, hogy "a szentek vágyát" nyújtják. Ez az első áldás, hogy szabadon adjuk a rászorulókat. A "akar" szó itt azt jelenti, hogy "hiányzik". A korinthusi egyház által kínált monetáris felajánlás megtölti a lyukakat, amelyek a Jeruzsálem egyháza rendelkezéseiben léteztek. Biztosítanák azt, amit a gyülekezet hiányzott. De Pál még jobb áldásokat mond, mint amennyit az adományozás követ.
 
A 12. versben folytatva azt mondja, hogy ajándéka "bőségesen sok hálaadással is szolgál Istenhez" imádság révén Ez a második áldás, amely szabadon bocsátja a rászorulókat. Más szóval, az ajándék, amelyet a jeruzsálemi gyülekezetnek adnak, még meghaladja azt is, amit szándékoznak, és az lesz az oka, hogy az ima imádságában Isten hálaadásának kiáradását vagy túlcsordulását okozza. A Biblia azt mondja, hogy Isten "lakik [az ő jelenléte megtalálható] népének dicséreteiben". Az a ajándék, amelyet a korinthusi gyülekezet ad, a jeruzsálemi keresztyének imádkoznak azért, hogy szükségleteiket kielégítsék, hanem imádkozzanak "sok" dicséretes hálaadással, hogy kielégítik igényeiket. Ők azt mondják, hogy "köszönöm" Istennek.
 
Ön lett-e az oka annak, aki az utóbbi időben hálaadással szolgál Istenhez? Te voltál az oka annak, hogy valaki egy imádság helyett egy dicséretes jelentéssel jött a templomba? Ha nem, akkor miért ne kezdjen szabadon ma? Adjon valaki más szükségét. Adj nekik okot, hogy hálásak legyenek.

---

Ha ma velünk vagyunk, és nem ismeri az Úr Jézus Krisztust a Szabadítónknak, az első imádságodnak kell lennie, amit a Sinner imádságának nevezünk.

Róma 10: 9 és 13 azt mondja: „Mert ha a te fogsz vallani te szádban az Úr Jézussal, és add hinni szívedben, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz ... Mert aki segítségül hívja a nevemben az Úr megmenekül. "

Ha csak megbízható Jézus Krisztust, mint a Megváltó, és imádkozott, hogy az ima és azt jelentette, hogy a szíved, azt hirdetjük nektek alapján a szó, hogy Isten, akkor most menti a pokolból, és akkor az utat a mennybe. Üdvözöljük Isten családjában!

Isten szeret téged. Szeretünk. És Isten áldjon meg.