Choose another language.

Η Προσευχή, Δίνοντας, Προσευχή Σύνδεση, Μέρος 2 (Προσευχή μέσω της Βίβλου # 262)

ΚΕΙΜΕΝΟ: 2 Κορινθίους 9: 7-15

7 Ο καθένας σύμφωνα με όσα θέλει στην καρδιά του, έτσι ας δώσει. όχι απροκάλυπτα, ή αναγκαστικά: γιατί ο Θεός αγαπά έναν χαρούμενο δωρητή.
 
8 Και ο Θεός είναι σε θέση να κάνει όλη τη χάρη να αφθονούν προς εσάς. ότι εσείς, πάντα έχοντας όλη την επάρκεια σε όλα τα πράγματα, μπορεί να αφθονούν σε κάθε καλό έργο:
 
9 Όπως είναι γραμμένο, έχει διασκορπιστεί στο εξωτερικό, έχει δώσει στους φτωχούς: η δικαιοσύνη του παραμένει για πάντα.
 
10 Και αυτός που υμνεί το σπέρμα στον σπορέα τροφοδοτεί και ψωμί για την τροφή σου και πολλαπλασιάζει το σπέρμα σου που σπέρνεται και αυξάνει τους καρπούς της δικαιοσύνης σου.
 
11 Όντας εμπλουτισμένος σε όλα τα πράγματα σε όλη την ευγένεια, η οποία προκαλεί ευχαριστία στον Θεό.
 
12 Διότι η διοίκηση αυτής της υπηρεσίας όχι μόνο προμηθεύει τη θέληση των αγίων, αλλά είναι άφθονη και με πολλές ευχαριστίες προς τον Θεό.
 
13 Με το πείραμα αυτής της διακονίας, δοξάζουν τον Θεό για την υποτιθέμενη υποταγή σας στο ευαγγέλιο του Χριστού και για τη φιλελεύθερη διανομή τους σε αυτούς και σε όλους τους ανθρώπους.
 
14 Και με την προσευχή τους για σας, που πολύ μετά από σας για την υπέρμετρη χάρη του Θεού μέσα σας.
 
15 Ευχαριστώ τον Θεό για το ανείπωτο δώρο του.

--- ΡΟΛΟΓΙΑ ---

Βρισκόμαστε σε μια σειρά μηνυμάτων με τίτλο "Προσευχή μέσω της Βίβλου: Μια σειρά σε κάθε πέρασμα και στίχο σχετικά με την προσευχή στη Βίβλο". Ο σκοπός αυτής της σειράς είναι να σας ενθαρρύνει και να σας παρακινήσει να προσευχηθείτε στον Θεό της Βίβλου. Εμείς τονίσαμε κάθε ένα από αυτά πάνω από 500 στίχους και αποσπάσματα στην προσευχή προσευχή Λατρευτική Αγία Γραφή. Μέχρι τώρα, έχουμε ολοκληρώσει 261 μηνύματα σε αυτή τη σειρά.

Αυτό είναι το μήνυμα # 262 με τίτλο Η Προσευχή, Δίνοντας, Προσευχή Σύνδεση, Μέρος 2.

Σε αυτό το απόσπασμα, βλέπουμε τον Παύλο να ενθαρρύνει τους πιστούς στην Κόρινθο να δώσουν στις ανάγκες των πιστών στην Ιερουσαλήμ. Καθώς κάνει την περίπτωσή του, δίνει τέσσερα οφέλη που επιφέρονται όταν οι Χριστιανοί δώσουν πρόθυμα στις ανάγκες των άλλων - τέσσερα υποπροϊόντα απάντησης προσευχής, αν θέλετε. Είναι ένα πράγμα να πείτε ότι προσεύχεστε για την κατάσταση κάποιου, αλλά είναι άλλο ένα πράγμα να δείξετε την ανησυχία σας δίνοντας ή χρησιμεύοντας για να ανακουφίσετε την ταλαιπωρία τους. Είμαι βέβαιος ότι τα θύματα του τυφώνα Harvey και του τυφώνα Irma εκτιμούν τις προσευχές μας, αλλά εκτιμούν πολύ περισσότερο τα χρήματα που δίνουμε και τα προμήθειες που στέλνουμε. Και, όπως επισήμανε αυτή την εβδομάδα η έκθεση των Η.Π.Α., οι χριστιανικές οργανώσεις παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος της ανακούφισης από καταστροφές στο έδαφος.
 
Οι χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ δεν είχαν αρκετά τυφώνα για να αντιμετωπίσουν, αλλά αντιμετώπιζαν ακραία φτώχεια επειδή ήταν σε μεγάλο βαθμό αποκομμένοι από την κοινωνία λόγω του επαγγέλματός τους στην πίστη στον Χριστό στο ίδιο το κέντρο του Ιουδαϊσμού. Ο Παύλος ήθελε τους Κορινθίους να προμηθεύουν ό, τι λείπει ανάμεσα στους χριστιανούς στην Ιερουσαλήμ. Το σχόλιο του InterVarsity Press επισημαίνει ότι «η συγκεκριμένη βοήθεια που προσφέρεται από την προσφορά των Κορινθίων είναι η παροχή των αναγκών των χριστιανών της Ιουδαίας Η λέξη που χρησιμοποιείται υποδηλώνει έλλειψη ή έλλειψη βασικών αναγκών.Στον πρώτο αιώνα, τα ρούχα και τα καταφύγια, οπότε η βοήθεια που προσφέρεται μέσω της συμβολής των Κορινθίων είναι αναγκαστικά και όχι πολυτέλεια ».
 
Αν οι Κορινθίνοι έδωσαν στους πιστούς στην Ιερουσαλήμ, ο Παύλος τους λέει ότι θα προσέφεραν «την έλλειψη των αγίων». Αυτή είναι η πρώτη ευλογία που δίνει ελεύθερα σε όσους έχουν ανάγκη. Η λέξη "θέλει" εδώ σημαίνει "έλλειψη". Η νομισματική προσφορά από την κορινθιακή εκκλησία θα γεμίσει τις τρύπες που υπήρχαν στις διατάξεις της εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ. Θα προσέφεραν ό, τι δεν έμενε αυτή η εκκλησία. Αλλά ο Παύλος λέει ότι ακόμα καλύτερες ευλογίες από τις ανάγκες που παρέχονται ακολουθούν την πράξη της δοξασίας.
 
Συνεχίζοντας στο στίχο 12, λέει ότι το δώρο τους θα είναι "άφθονο και από πολλές ευχαριστίες στον Θεό" μέσω της προσευχής. Αυτή είναι η δεύτερη ευλογία της ελεύθερης δίνοντας σε όσους έχουν ανάγκη. Με άλλα λόγια, το δώρο που δίνουν στην εκκλησία της Ιερουσαλήμ θα αυξηθεί ακόμη και πέρα ​​από αυτό που προορίζονται και θα είναι η αιτία μιας εκροής ή υπερχείλισης ευχαριστιών στον Θεό στην προσευχή. Η Βίβλος λέει ότι ο Θεός "κατοικεί [Η παρουσία του βρίσκεται] στις επαίνους του λαού του". Το δώρο που δίνει η κορινθιακή εκκλησία θα αναγκάσει τους χριστιανούς στην Ιερουσαλήμ να μην προσεύχονται πλέον για τις ανάγκες τους, αλλά να προσεύχονται με "πολλές" ευφημιστικές ευχαριστίες για την ικανοποίηση των αναγκών τους. Θα λένε "ευχαριστώ" στον Θεό.
 
Ήταν η αιτία για κάποιον που προσέφερε ευχαριστία στον Θεό τον τελευταίο καιρό; Ήσαστε ο λόγος για τον οποίο κάποιος ήρθε στην εκκλησία με μια έκθεση έπαινο αντί για ένα αίτημα προσευχής; Εάν όχι, γιατί να μην αρχίσετε να δίνετε ελεύθερα σήμερα; Προμηθεύστε την ανάγκη κάποιου άλλου. Δώστε τους έναν λόγο να είναι ευγνώμονες.
 
Μπορούμε να μοιραστούμε το ίδιο πνεύμα του Robert Murray που έγραψε αυτά τα λόγια:

Κύριε, αγαπάς τον χαρούμενο δωρητή,
Ποιος με ανοιχτή καρδιά και το χέρι
Ευλογεί ελεύθερα, ως ποτάμι
Αυτό ανανεώνει όλη τη γη.
 
Αφήστε μας λοιπόν τη χάρη της δοξασίας
Με ένα πνεύμα μεγάλο και δωρεάν,
Ότι η ζωή μας και όλοι μας ζουν
Μπορούμε να αφιερώσουμε στον Θεό.

- - - - - - - - -

Τώρα, εάν είστε μαζί μας σήμερα και δεν γνωρίζετε τον Κύριο Ιησού Χριστό ως Σωτήρα σας, η πρώτη σας προσευχή πρέπει να είναι αυτή που αποκαλούμε Προσευχή του Αμαρτωλού. Αρχικά, παρακαλούμε να καταλάβετε ότι είστε αμαρτωλός, όπως είμαι και ότι έχετε σπάσει τους νόμους του Θεού. Η Βίβλος λέει στη Ρωμαίους 3:23: "Διότι όλοι αμάρτησαν και έπεσαν κάτω από τη δόξα του Θεού".

Δεύτερον, αποδέχεστε το γεγονός ότι υπάρχει ποινή για την αμαρτία. Η Βίβλος δηλώνει στη Ρωμαίους 6:23: "Διότι ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος ..."

Τρίτον, αποδέχεστε το γεγονός ότι βρίσκεστε στο δρόμο προς την κόλαση. Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ματθαίον 10:28: "Και δεν φοβάσαι αυτούς που σκοτώνουν το σώμα, αλλά δεν μπορούν να σκοτώσουν την ψυχή, αλλά μάλλον φοβούνται αυτόν που μπορεί να καταστρέψει τόσο την ψυχή όσο και το σώμα στην κόλαση". Επίσης, η Βίβλος δηλώνει στην Αποκάλυψη 21: 8: "Αλλά οι φοβισμένοι, οι άπιστοι και οι αποτρόπαιοι, οι δολοφόνοι, οι κακοποιούς, οι μάγοι, οι ειδωλολάτρες και όλοι οι ψεύτες θα έχουν το ρόλο τους στη λίμνη που καίει με φωτιά και θειάφι: ο οποίος είναι ο δεύτερος θάνατος. "

Τώρα είναι άσχημα νέα, αλλά εδώ είναι τα καλά νέα. Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ιωάννη 3:16: "Διότι ο Θεός αγάπησε τον κόσμο έτσι, ότι έδωσε τον μονογενή Υιό του, ώστε όποιος πιστεύει σ 'αυτόν να μην χάσει, αλλά να έχει αιώνια ζωή".

Απλώς πιστεύετε στην καρδιά σας ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες σας, θάφτηκε και ανέβηκε από τους νεκρούς με τη δύναμη του Θεού για σας έτσι ώστε να μπορείτε να ζήσετε αιώνια μαζί Του. Προσευχήσου και ζητήστε από αυτόν να έρθει σήμερα στην καρδιά σας και θα το κάνει.

Οι Ρωμαίοι 10: 9 και 13 λένε: "Αν ομολογήσεις με το στόμα σου τον Κύριο Ιησού και πιστέψεις στην καρδιά σου ότι ο Θεός τον έχει αναστήσει από τους νεκρούς, θα σωθείς ... Για όσους θα καλέσουν το όνομα του Κυρίου θα σωθούν ».

Εάν πιστεύετε ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε στο σταυρό για τις αμαρτίες σας, θάφτηκε και ανέβηκε από τους νεκρούς και θέλετε να τον εμπιστευθείτε σήμερα για τη σωτηρία σας, παρακαλώ προσευχηθείτε μαζί μου αυτή την απλή προσευχή: Άγιος Πατέρα Θεός, συνειδητοποιώ ότι εγώ είμαι αμαρτωλός και έχω κάνει κάποια κακά πράγματα στη ζωή μου. Για τον Ιησού Χριστό, παρακαλώ συγχωρέστε με τις αμαρτίες μου. Πιστεύω τώρα με όλη μου την καρδιά ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για μένα, θάφτηκε και ανέβηκε ξανά. Κύριε Ιησού, παρακαλώ να έρθετε στην καρδιά μου και να σώσετε την ψυχή μου και να αλλάξετε τη ζωή μου σήμερα. Αμήν.

Αν απλώς εμπιστευθήκατε τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα σας και προσευχήσατε την προσευχή και την εννοούσατε από την καρδιά σας, σας δηλώνω ότι με βάση το Λόγο του Θεού σώζονται τώρα από την Κόλαση και είστε στο δρόμο σας προς τον Ουρανό. Καλώς ήλθατε στην οικογένεια του Θεού! Συγχαρητήρια για την εμπιστοσύνη στον Ιησού Χριστό ως Κυρίου και Σωτήρα σας. Έχετε κάνει το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Για περισσότερες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε με τη νέα σας πίστη στον Χριστό, πηγαίνετε στο Gospel Light Society.com και διαβάστε "Τι να κάνετε μετά την είσοδό σας μέσα από την πόρτα". Ο Ιησούς Χριστός είπε στο Ιωάννη 10: 9: «Εγώ είμαι η πόρτα, από μένα αν κάποιος εισέλθει, θα σωθεί και θα πάει μέσα και έξω και θα βρει βοσκότοπο».

Ο Θεός σε αγαπά. Σε αγαπάμε. Και μπορεί ο Θεός να σας ευλογεί.