Choose another language. 

Molitva, davanje, molitvena veza, Dio 2 (Molitva kroz Bibliju # 262)

TEKST: 2 Korinćanima 9: 7-15

11 Bogati se u svemu svemu milosrđu, koji zahvaljuje Bogu.
 
12 Doista, služenje ove službe ne samo da daje nevolju svetih, već i obilno zahvaljivanje Bogu.
 
13 Dok eksperimentom ove službe slave Boga za vaše ispovijedanje podređenosti Kristovu evanđelju, i za svoju slobodnu raspodjelu prema njima i svim ljudima;
 
14 i molitvom za vama, koji traži od tebe za veliku milost Božju u vama.
 
15 Hvala Bogu za njegov neizrecivi dar.

---

Nalazimo se u nizu poruka pod nazivom "Molitva kroz Bibliju: Serija na svakom prolazu i stih koji se odnosi na molitvu u Bibliji". Svrha ove serije je poticanje i motiviranje vas da se molite Bogu Biblije. Istaknemo svaku od ovih preko 500 stihova i odlomaka u molitvenoj Bibliji molitvenog motivacija. Do sada smo dovršili 261 poruka u ovoj seriji.

Ovo je poruka # 262 pod naslovom Molitva, Davanje, Molitvena veza, 2. dio.

U ovom odlomku vidimo kako Pavao potiče vjernike u Korint da daju potrebama vjernika u Jeruzalemu. Kao što on čini svoj slučaj, on daje četiri prednosti koje se donose kada kršćani voljno daju potrebama drugih - četiri nusprodukta odgovorene molitve, ako to želite. Jedno je za reći da molite za nečiju situaciju, ali je još jedna stvar pokazati vašu zabrinutost dajući ili služiti ublažavanju njihove patnje. Siguran sam da žrtve uragane Harvey i uragan Irma cijene naše molitve, ali cijenimo mnogo više novaca i donacija koje šaljemo. I, kako je izvijestio ovaj tjedan u izvješću USA Today, kršćanske agencije pružaju većinu katastrofa na terenu.
 
Kršćani u Jeruzalemu nisu imali uragana, ali su se suočili s krajnjim siromaštvom, jer su bili uglavnom odsječeni od društva zbog svoje profesije vjere u Krista u samom središtu judaizma. Pavao je želio da Korinćani opskrbljuju ono što nedostaje među kršćanima u Jeruzalemu. Intervarsity Press komentira da "određena pomoć Korinćana je pružanje potreba judejskih kršćana." U prvom stoljeću to je iznosilo hranu, odjeća i sklonište, pa pomoć koja se nudi kroz korintski doprinos je nužna, a ne luksuz. "
 
Ako su Korinćani dali vjernike u Jeruzalem, Pavao im kaže da će opskrbiti "žele svetice". Ovo je prvi blagoslov davanja slobodno onima kojima je potrebna. Riječ "želi" ovdje znači "nedostatak". Novčana ponuda iz korintske crkve ispunila bi rupe koje su postojale u odredbama crkve u Jeruzalemu. Oni bi pružili ono što je zajednica nedostajala. Ali Pavao kaže da su čak i bolje blagoslove nego potrebe koje slijedi čin davanja.
 
Nastavljajući se u stihu 12, kaže kako će njihov dar biti "bogat i mnogim zahvalnošću Bogu" kroz molitvu. Ovo je drugi blagoslov slobodnog davanja onima kojima je potrebna. Drugim riječima, dar koji daju Jeruzalemskoj crkvi će rasti čak i izvan onoga što su namjeravali, te će biti uzrok izlijevanja ili prelijevanja zahvaljivanja Bogu u molitvi. Biblija kaže da Bog "nastanjuje [njegovu prisutnost nalazi se] hvale Njegova naroda". Dar koji pripada korintskoj crkvi uzrokovat će da se kršćani u Jeruzalemu mole za svoje potrebe, ali se moraju moliti s "mnogim" bujnim zahvaljivanjem zbog ispunjenja njihovih potreba. Oni će vam reći "hvala" Bogu.
 
Jeste li bili uzrok svima koji u posljednje vrijeme nude zahvalnost Bogu? Jeste li bili razlog zašto je netko došao u crkvu s hvalisnim izvješćem umjesto molitvenog zahtjeva? Ako ne, zašto ne počnete davati slobodno danas? Nabavite tuđu potrebu. Dajte im razlog da budete zahvalni.

---

Sada, ako ste danas s nama i ne poznajete Gospodina Isusa Krista kao svog Spasitelja, vaša prva molitva mora biti ono što zovemo Grijehovom molitvom.

Rimljanima 10,9 i 13 kaže: "Ako priznaš Gospodnju Isusu s usta tvojim i vjerujete u svoje srce da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćete spašeni ... Jer tko god zazove ime Gospodnji će se spasiti. "

Ako ste se samo pouzdali u Isusa Krista kao svog Spasitelja i molili ste tu molitvu i to je značilo iz vašeg srca, izjavljujem vam da se temelji na Riječi Božjoj, sada ste spašeni iz Pakla i da ste na putu prema Nebu. Dobrodošli u Božju obitelj!

Bog te voli. Volimo te. I Bog vas blagoslovio.