Choose another language. 

Molitva, davanje, molitva, dio 2 (molimo Biblijom broj 262)

TEKST: 2 Korinćanima 9: 7-15

7 Svaki čovjek, kako on namjerava u svom srcu, pa pusti ga; ne očajno, ili nužnosti: jer Bog voli veselog davaoca.
 
8 I Bog je u stanju da obogati svu milost prema tebi; da vi, koji uvek imate dovoljno u svim stvarima, mogu da obiluju svakom dobrom poslu:
 
9 (Kao što je napisano: Raspadao se u inostranstvo, davao siromašnima: njegova pravda će ostati zauvek.
 
10 Onaj koji služi sjeme semenaru i hrani hleb za hranu, umnožava vaše seme posejane i povećava plodove svoje pravednosti;)
 
11 Biti obogaćen u svakoj stvari svim bogatstvima, koji uzrokuju zahvalnost Bogu.
 
12 Jer služenje ove službe ne samo da doprinosi žudnji svetaca, već je i Bogom mnogo zahvalnosti;
 
13 Po eksperimentu ove službe oni proslavljaju Boga zbog tvog izgovaranja prema Jevandjelju Hristovom, i za vašu liberalnu raspodjelu prema njima i svim ljudima;
 
14 I po molitvi za vas, koja je dugo za vama za milost Božiju u tebi.
 
15 Hvala Bogu zbog njegovog neizrecivog poklona.

--- PRAJER ---

Mi smo u nizu poruka pod nazivom "Molitva kroz Bibliju: serija na svakom pasošu i stih u vezi sa molitvom u Bibliji." Svrha ove serije je da ohrabri i motivišu vas da se molite Bogu Biblije. Mi smo istakli svaku od ovih preko 500 stihova i pasusa u Molitvu za molitvu Biblije. Do sada smo u ovoj seriji završili 261 poruku.

Ovo je poruka # 262 pod naslovom "Molitva, Davanje, Priprema molitve", deo 2.

U ovom pasusu vidimo kako je Pavle ohrabruje vernice u Korintu da daju potrebe vernika u Jerusalimu. Kako on iznosi svoj slučaj, on daje četiri koristi koje se daju kada hrišćani vole dati potrebama drugih - ako to želite, četiri nusprodukta odgovorne molitve. Jedno je reći da se molite za nečiju situaciju, ali je još jedna stvar da pokažete vašu zabrinutost davanjem ili služenjem da ublažite njihovu patnju. Sigurna sam da su žrtve Hurricane Harvey i Hurricane Irma cijenile naše molitve, ali cijene mnogo više novca koji smo dali i isporuke koje šaljemo. I, kako se navodi u izveštaju USA Today ove sedmice, hrišćanske agencije pružaju najveći deo terena u slučaju katastrofe.
 
Hrišćani u Jerusalimu nisu imali uragana za suočavanje s njima, ali su se suočavali sa krajnjim siromaštvom jer su u velikoj meri odsečeni iz društva zbog svoje profesije vere u Hristu u samom centru judaizma. Pavle je želeo Korinćane da ponude ono što nedostaje među hrišćanima u Jerusalimu. U komentaru InterVarsity Press-a primećuje se da je "specifična pomoć koju nudi pokrajina Korintijans da zadovolji potrebe hrišćanskih hrišćana, a reč koja se koristi označava nedostatak ili nedostatak osnovnih potreba.U prvom stoljeću ovo je predstavljalo hranu, odeću i sklonište, tako da pomoć koja se nudi kroz doprinos Korintijana je neophodna, a ne luksuzna. "
 
Ako su Korinćani dali vernicima u Jerusalimu, Pavle im kaže da će snabdevati "želju svetaca". Ovo je prvi blagoslov davanja slobodnih onima kojima je potrebna. Reč "hoću" ovde znači "nedostatak". Monetarna ponuda iz korintske crkve popunila bi rupe koje su postojale u odredbama crkve u Jerusalimu. Oni bi pružili ono što je tom skupu nedostajalo. Ali Pavle kaže da čak i bolji blagoslov od potreba koje se isporučuju prate akta davanja.
 
Nastavljajući u stihu 12, on kaže da će njihov dar biti "bogat zahvaljujući Bogu" kroz molitvu. To je drugi blagoslov slobodnog davanja onima kojima je potrebna. Drugim rečima, dar koji daju crkvi u Jerusalimu raste čak i izvan onoga što su nameravali i biće uzrok izliva ili prelivanja zahvalnosti Bogu u molitvi. Biblija kaže da Bog "naseljuje [Njegovo prisustvo se nalazi u] pohvalama njegovog naroda." Poklon koji poklanja korintska crkva će prouzrokovati hrišćane u Jerusalimu da se više ne mole zbog svojih potreba da se ispune, već da se mole sa "mnogim" eksplodnim zahvalnim zahvalnicama za njihove potrebe. Oni će reći "hvala" Bogu.
 
Jesi li ti uzrok bilo koga ko je zahvalio Bogu u poslednje vreme? Da li ste bili razlog zašto je netko došao u crkvu sa izveštajem o hvali umjesto molitvenog zahteva? Ako ne, zašto ne počnite da davate slobodno danas? Nabaviti nečiju drugu potrebu. Dajte im razlog da budete zahvalni.
 
Da li možemo da podelimo isti duh Roberta Murraja koji je napisao ove reči:

Gospode, voliš veselog davaoca,
Ko je sa otvorenim srcem i rukom
Blaži slobodno, kao reka
To osvežava svu zemlju.
 
Podarite nam onda milost davanja
Sa velikim i slobodnim duhom,
To je naš život i svi naši živi
Možemo se posvetiti Tebi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sada, ako ste danas sa nama i ne poznajete Gospoda Isusa Hrista kao svog Spasitelja, vaša prva molitva mora biti ono što zovemo Sinerova molitva. Prvo, molim vas shvati da ste grešnik, kao i ja, i da ste prekršili Božje zakone. Biblija kaže u Rimljanima 3:23: "Jer su svi grešili i nisu bili božji slave."

Drugo, prihvatite činjenicu da postoji kazna za greh. Biblija navodi u Rimljanima 6:23: "jer je plata greha smrt ..."

Treće, prihvatite činjenicu da ste na putu do pakla. Isus Hrist je rekao u Mateju 10:28: "I ne bojte se onih koji ubijaju telo, ali nisu u stanju da ubiju dušu, već strahuju od njega koji je u paklu sposoban uništiti dušu i telo." Takođe, Biblija navodi u Otkrivenju 21: 8: "Ali strašni i nevjerni i gnusne i ubice, kurvice i čarobnjaci, idolozi i svi lažovi, učestvuju u jezeru koji gori vatrom i sumpor: to je druga smrt. "

Ovo su loše vesti, ali evo dobrih vesti. Isus Hrist je rekao u Jovanu 3:16: "Jer Bog je toliko voleo svet, da je dao svoj jedinorodni Sina, da ko god da vjeruje u njega, ne bi trebao propasti, već imati večni život".

Samo veruj u svoje srce da je Isus Hrist umro za svoje grehe, bio sahranjen i ustao iz mrtvih Božijom snagom, tako da možete večno živjeti s njim. Molite se i molite ga da uđe danas u svoje srce i on će.

Rimljanima 10: 9 i 13 kaže: "Ako ćeš sa svojim ustima priznati Gospoda Isusa i vjerovati u svoje srce da ga je Bog uzdigao od mrtvih, bićeš spašen ... jer ko god da se zove ime Gospodara će biti spašen. "

Ako verujete da je Isus Hrist umro na krstu za svoje grehe, bio sahranjen i ustao iz mrtvih, a vi želite da mu vjerujete zbog vašeg spasenja danas, molite molite sa mnom ovu jednostavnu molitvu: Sveti oče Bože, shvatam da sam ja sam grešnik i da sam učinio neke loše stvari u mom životu. Za ime Isusa Hrista, molim te oprosti mi mojih grehova. Sada verujem sa svim srcem da je Isus Hrist umro za mene, sahranjen i ponovo ustao. Gospode Isuse, molim vas dodajte u moje srce i spasite dušu i promijenite mi život danas. Amen.

Ako biste samo verovali Isusu Hristu kao vašem Spasitelju i molili ste se i molili to iz srca, izjavljujem vam da se na osnovu Reči Božije sada spasavate iz pakla i na putu ste do neba. Dobrodošli u porodicu Božiju! Čestitam što verujete Isusu Hristu kao vašem Gospodinu i Spasitelju. Uradio si najvažnije u životu. Za više informacija koje će vam pomoći da raste u novoj veri u Hristu, idite na Gospel Light Society.com i pročitajte "Šta uraditi nakon što uđete kroz vrata". Isus Hrist je rekao u Jevanđelju 10: 9: "Ja sam vrata, ako ja uđem, koga će spasti, i ući će i izaći i naći pašnju".

Bog te voli. Volimo te. I da te Bog blagoslovi.